Fabio Capello juhendatav Venemaa koondis pääses tänavu 12-aastase vaheaja järel MM-finaalturniirile, kuid langes Brasiilias konkurentsist juba alagrupimängude järel. Kuna venelased ebaõnnestusid ka U21 Euroopa meistrivõistlustel, plaanib Venemaa Jalgpalliliit teha 2018. aasta koduse MMi eel koondise ettevalmistamisel suuri reforme, kirjutab Guardian.

"On täiesti selge, et me suudame maailma tipptasemel konkureerida vaid hea tiimitöö abil," ütles Venemaa Jalgpalliliidu peasekretär Anatoli Vorobjev uudisteagentuurile ITAR-TASS. "Selles olukorras tuleb mõelda meie konkurentsieelisele. Üks ja vahest parim võimalus on moodustada koondise tuumikust meeskond "Venemaa 2018"."

"See meeskond osaleks enne 2018. aasta MMi Venemaa meistrivõistlustel. Seal lööksid kaasa "üürile võetud" jalgpallurid, kes mängivad regulaarselt rahvuskoondises ja esindavad juhtivaid klubisid. Meie käsutuses oleks kaks üleminekuakent. Võimalik oleks ka nii korraldada, et klubid saaksid oma mängijad tagasi kevadiseks UEFA Meistrite liiga hooajaks," selgitas Vorobjev.

2018. aasta MM-finaalturniir toimub Venemaal 8. juunist kuni 8. juulini.