Turniiri avatabamus kanti 31. minutil segases olukorras uusmeremaalaste kaitsja Michael Boxelli omaväravaks. Teisel poolajal kindlustas venelastele võidu Fjodor Smolovi 69. minuti koll.

Homme toimub turniiril kaks matši: samas grupis lähevad vastamisi Portugal ja Mehhiko, teises alagrupis panevad palli mängu Kamerun ja Tšiili.

Mäng peeti Peterburis skandaalsel Krestovski staadionil, mille renoveerimistööd läksid maksma lõpuks üle miljardi dollari. Areen mahutab 68 000 pealtvaatajat.

Venemaa paikneb maailma edetabelis 63. ja Uus-Meremaa 95. kohal. Kui Okeaania meistritel meie jaoks tuntuid mängijaid pole, siis ka mitmed Venemaa koondise pikaaegsed põhitegijad eesotsas vendade Berezutskitega on rahvusmeeskonnast eemale jäänud. Peatreener Stanislav Tšertšessov loodab mitmetele uutele tulijatele, näiteks rünnakul veab meeskonda 27-aastane Fjodor Smolov, kes on kahel viimasel hooajal löönud Venemaa kõrgliigas Krasnodari eest kokku 38 väravat.

A-alagruppi kuuluvad veel Portugal ja Mehhiko, B-grupi moodustavad aga Saksamaa, Kamerun, Tšiili ja Austraalia. Turniiri finaal peetakse 2. juulil samuti Peterburis.