Roy Hodgsonil on päris mõnus ja kindel tunne, et tal on tiimis Jamie Vardy, kes on komeedina jalgpallijumaluste sekka tõusnud. Tal on raudkindlalt koht EM-koondises olemas ja seetõttu sai superründaja sel nädalal pulmad ära pidada ning olukorda arvestades andis koondise boss talle mõned vabad päevad.

Seega Vardy’t me reedel maavõistlusmängus Austraalia vastu mängimas ei näe. Samas oleme suure tõenäosusega tunnistajaks sel hooajal suure läbimurde tõsisesse jalgpalli teinud Manchester Unitedi ründaja Marcus Rashfordi koondisedebüüdile. Hodgson on kindel, et 18-aastane ründaja saab uue olukorraga hästi hakkama. Ühtlasi on Hodgson märku andnud, et teine ManU ründetuus Wayne Rooney ei pruugi alustavasse koosseisu mahtuda.

Inglismaa koondis mängib Sunderlandis 13-aastase pausi järel. Toonases võidumängus Türgi üle oli üheks pallipoisiks kohalik nooruk Jordan Henderson, kes saab nüüd kodulinna rahva ees ise koondise eest mängida.

Austraalia jalgpalliajaloo üks magusamaid mälestusi on 3:1 võit Inglismaa üle West Ham Unitedi kodustaadionilt Upton Parkist aastast 2003. Just selles mängus tegi koondisedebüüdi teisel poolajal vahetusest sekkunud Rooney.

Inglismaa koondise ettevalmistus EM-finaalturniiriks hakkab lõpupoole jõudma, lisaks mängule Austraaliaga kohtutakse 2. juunil Wembley’l veel Portugaliga ning siis ootabki ees minek EM-ile.

Vaata Inglismaa – Austraalia mõõduvõttu otseülekandes Viasat Sport Balticus reedel algusega kell 21.40.