Nii Ukraina jalgpalli- kui korvpallikoondis on vastavalt MM- ja EM-valiksarjas Kosovoga ühte alagruppi loositud. Korvpallis on teadupoolest valiksari täies hoos ning Ukraina ja Kosovo kohtumine planeeritud 14. septembrile, jalgpallis toimub Ukraina-Kosovo kohtumine 9. oktoobril.

See ei tähenda aga seda, et mängud üldse ära jääks või et Ukraina loobumiskaotuse annaks - selle asemel peetakse kohtumised neutraalsel pinnal. Korvpallis viiakse mäng Vilniusesse (sealjuures on üheks kohtunikuks eestlane Tanel Suslov!), jalgpallis pole veel mängupaik selgunud.

"Me ei võta Kosovo delegatsioone oma riigis vastu, sest Ukraina ei tunnista Kosovo reisidokumente," sõnas Ukraina suursaadik Serbias Oleksandr Aleksandrovitš. "Seda otsust polnud lihtne teha, sest paljud riigid, sealhulgas Venemaa, juba aktsepteerivad Kosovo passe.

"See otsus on järjekordne näide meie pikaajalisest sõprussuhetest Serbiaga," lisas Aleksandrovitš.

Korvpallis on Kosovo grupis Ukraina, Sloveenia ja Bulgaariaga kaotanud seni kõik kolm matši, jalgpallis alustasid kosovolased võõrsil tehtud viigiga Soome vastu, kusjuures paljude fännide ja asjatundjate arvates vääris väikeriik ajaloo esimeses valikmängus isegi võitu.