Tuneesia on ainuke Põhja-Aafrika riik, kes African Cup of Nations turniirile alles jäänud. Maroko ja Liibüa langesid konkurentsist alagrupifaasis. Kolmekordne Aafrika meister Egiptus sel aastal aga turniirile ei kvalifitseerunudki.

"Egiptus ja Tuneesia on kaks vennalikku riiki. Meil olid samad raskused, kuid see, mis juhtus üleeile, 74 hukkunut, see pole kahjuks normaalne," rääkis Tuneesia jalgpalliliidu president Anouar Haddad reedel AP vahendusel.

"Meie, tuneeslased, oleme egiptlaste vastu alati solidaarsed olnud ning küsime Aafrika jalgpalliföderatsioonilt, et nad lubaksid meil mängida Ghana vastu musta käepaelaga, näitamaks austust nende inimeste vastu, kes surid."

Ghana on samuti küsinud luba homsel mängul musta käepaela kanda, kuid mitte Egiptuse tragöödia ohvrite pärast, vaid nad tahavad sellega leinata poolkaitsja Anthony Annani (Arnheimi Vitesse) ema, kes suri neljapäeval.

Aafrika rahvuste karikal algavad matšid sel nädalavahetusel minutilise leinaseisakuga. Veerandfinaalides kohtuvad Ghana-Tuneesia, Zambia-Sudaan, Gabon-Mali ning Elevandiluurannik ja Ekvatoriaal-Guinea.