Arutelud jalgpalliliidu ja mängijate ühenduse vahel on kestnud juba mitu kuud. Suurimaks probleemiks on mängijate isiklikud sponsorlepingud firmadega, mis on rahvuskoondise sponsorite otsesed konkurendid. Reedel jõudsid läbirääkimised tupikseisu, alaliit jalutas koosolekute ruumist piltlikult öeldes välja.

Täna õhtul peaks avaldatama koondise nimekiri, kellega minnakse vastu kolmapäevasele sõprusmängule Slovakkiaga ja pühapäeval Rahvuste liiga avamängule Walesiga. Taani jalgpalliliit tegeleb hetkel aktiivselt sellega, et leida nii-öelda teise ešeloni mängijaid, kes oleksid valmis mängijate ühendusega lepingut sõlmimata koondisesärgi selga tõmbama.

Lisaks tippmängijatele pole koondise juures sel nädalal peatreenerit Age Hareidet ja tema taustajõudusid, kes hoiavad vaidlusküsimustes samuti mängijate poole. Arvatakse, et meeskonda tuuakse juhendama mõni Taani madalama liiga treener, vahendab Sky Sports.

Kui lahendust ei leita ning Taani peaks Rahvuste liiga kohtumise Walesiga ära jätma, ootab alaliitu UEFA karistus.

Eelmisel aastal vedasid sama vägikaigast alaliiduga Taani naiste koondise liikmed. Mängijad streikisid ning MM-valikmäng Rootsiga jäigi ära. UEFA määras alaliidule trahvi ning ähvardas neid streigi kordumisel valiksarjast välja visata.

Sevillas mängiv kaitsja Simon Kjaer, kes on Taani koondist esindanud 82 mängus, süüdistas ummikseisu tekkimises jalgpalliliitu. "Alaliit tekitab probleeme ja riskib rahvusvaheliste mängude tühistamisega, millel oleksid kogu Taani jalgpallile tohutud tagajärjed," rääkis ta ajalehele Ekstra Bladet.

"Tunneme, et alaliidu eesmärk ongi meid hulluks ajada. Nad tahavad jätta muljet, et meie ei taha koondist esindada. Aga seis on hoopis vastupidine. Pean tunnistama, et meie selge arusaam on, et alaliit pole kiire lahenduse otsimisest huvitatud."

Taani jalgpalliliidu president Jesper Møller selgitas, et kokkulepe saavutamine sponsorlepingute osas on vajalik eelkõige alaliidu kogukonnaprojektide rahastuse suurendamiseks, kuid mängijad, kellel on oma isiklikud toetajad, pole nõus sellistesse projektidesse panustama.

"On kahetsusväärne ja tõsine teema, et meil ei ole koondisega uut lepingut sõlmitud. Kõige tähtsam on, et need kaks koondisemängu saaksid peetud. Meie eesmärk on, et nendeks mänudeks saaks kokku tugevaim võimalik meeskond. Vastasel juhul riskime suurte trahvide ja võimaliku UEFA-st eemaldamisega," rääkis Møller.