Erinevate Inglise väljaannete sõnul maksab Barcelona Liverpoolile ründaja eest koguni 94 miljonit eurot, ehkki Suarez ei saa Kataloonia klubi esialgu aidata. FIFA poolt antud neli kuud kestev jalgpallikeeld (Giorgio Chiellini hammustamise eest) kehtib Suarezi jaoks veel mõnda aega, vahendab Eurosport.

Uruguay koondise tähtmängija ütles, et Liverpool tegi kõik, et teda alles jätta, kuid Barcelonale oli raske eitavat vastust anda. "Raske südamega teatan, et lahkun Liverpoolist uue elu ja võimaluste eest Hispaanias. Mina ja mu pere armastame Liverpooli jalgpalliklubi ja seda linna. Kõige rohkem armastan ma loomulikult Liverpooli fänne. Te olete alati mind toetanud ja ma ei unusta seda kunagi, jään enda perega alati Liverpooli toetajaks," ütles Suarez vahetult pärast ülemineku teatamist.

"Ma loodan, et te kõik mõistate, miks ma tegin sellise otsuse. Liverpool tegi kõik endast oleneva, et mind veenda jääma, kuid Hispaanias elamine ja jalgpalli mängimine on mu eluaegne unistus. Ma usun, et ajastus on õige," lisas Suarez.

"Soovin Brendan Rodgersile ja ta meeskonnale tulevikuks ainult head. Klubi majandatakse hästi ja ma olen kindel, et Liverpool on edukas ka järgmisel hooajal. Tänan teid veelkord fantastiliste hetkede ja mälestuste eest. Te Ei Kõnni Kunagi Üksi (Liverpooli fännide moto: "You'll never walk alone" - toim)," lõpetas uruguailane enda sõnavõtu.

Liverpooli peatreener Brendan Rodgers ei jäänud Suarezi kiitmisega kitsiks. "Luis on eriline talent ja ma tänan teda rolli eest, mida ta on mänginud selles meeskonnas viimasel kahel aastal, minu ametisoleku ajal Liverpoolis," lausus Rodgers.