63-aastane Backe on karjääri jooksul lisaks erinevatele Skandinaavia klubidele jõudnud juhendada ka Panathinaikost, Notts Countyt ning New York Red Bullsi. Lisaks on viimastel aastatel televisoonis jalgpallianalüütiku- ning kommentaatorina tegutsenud Backel tihedad seosed Eesti jalgpalliga.

Nimelt pallis aastatel 2010-2012 justnimelt Red Bullsis kogenud rootslase käe all Joel Lindpere, samuti sai Backe teiste seas juhendada Thierry Henry'd. Hooaegadel 2002-2005 töötas põhjanaabrite uue juhendajaga üheskoos ka teine pikaaegne Eesti koondislane Urmas Rooba, kes kahel puhul Backega ka FC Kopenhaageni särgis Taani meistriks krooniti.

Enne Roobat oli Backe teises Taani klubis Aalborgis juhendanud Eesti koondise läbi aegade suurimat väravakütti Andres Operit. Veel on Soome koondise värske lootsi käe all treenida saanud FC Flora endine kapten Siksten Kasimir.

Backe nimi käis Eesti jalgpallist tihedamalt läbi ka 1999. aastal, kui koondisele uut peatreenerit otsides ka rootslasega läbirääkimisi peeti. Toona määrati aastaks rahvuskoondise etteotsa siiski Tarmo Rüütli, kellele järgnes viis aastat tüüri juures olnud hollandlane Arno Pijpers.

Mäletatavasti otsisid soomlased enda jalgpallikoondisele uut peatreenerit ka avaliku konkursi kaudu, langedes seeläbi nii rahvusvahelise kui kohaliku meedia naerualuseks. Uue valikuga tunduvad põhjanaabrid siiski esmareaktsioonide puhul rahul olevat.

Olgu ka öeldud, et aastatel 2007-2009 töötas Backe Manchester City ning Mehhiko koondise abitreenerina, tegutsedes päevast-päeva kuulsa Sven-Göran Erikssoni kõrval.