Otsuse selle kohta, et Kosovo võib sõprusmänge pidada, tegi FIFA erakorraline komitee 13. jaanuaril ning esimese mänguna peetigi kaks päeva tagasi Kosovska Mitrovicas matš Haiti koondise vastu, mis jäi 0:0 viiki.

2008. aastal end Serbiast sõltumatuks kuulutanud Kosovo ei ole küll FIFA
ega UEFA liige, kuid võib vastavalt Belgradi, Priština ja FIFA
kokkuleppele teiste maadega sõprusmänge pidada. Küll aga ei tohi neid
pidada endiste Jugoslaavia Vabariigi riikide vastu.

"Tahame tähelepanu juhtida, et võimalus sõprusmänge pidada anti neile reegliga mitte eksponeerida oma rahvussümboolikat mängusärgil, staadionil ning mitte esitada rahvushümni. Kuid sellest hoolimata võis näha mitmeid eksimusi ning samuti Serbia Vabariigi sümboolika rüvetamist," seisis serblaste poolt FIFA-le saadetud kirjas.

"Fännid panid enne mängu põlema Serbia Vabariigi lipu ning rüvetasid meie riigi sümboolikat kõige halvimal võimalikul moel," öeldakse Serbia vutliliidu avalduses, milles lisatakse veel, et Kosovo fännid solvasid serbia rahvust ka erinevate hüüdlausetega.

"Jalgpall oli kolmapäeval Kosovska Mitrovicas teisejärguline. Matši kasutati otseseks rünnakuks Serbia Vabariigi, meie kodanike, sümboolika ja omariikluse vastu."

Serbia jalgpalliliitu kutsub FIFA-t üles kirjeldatud vandalismi, natsionalismi, marurahvusluse ja ksenofoobia aktidele kiiresti reageerima.