Allardyce sunniti koondise eesotsast lahkuma, kui The Telegraph'i ajakirjanikud paljastasid, et mees oli valmis vastu võtma 400 000 naela, et aidata nn. "ärimeestel" mängijate üleminekute reeglitest kõrvale hiilida.

Endine Sundelandi loots ütles, et "see oli rumal tegu". Küsimusele, kas ta enam treenerina jalgpalli tagasi tuleb, vastas 61-aastane mees: "Kes teab? Eks me näe."

"Tegin vale otsuse ja maksin tagajärgede eest. Mind meelitati lõksu ja ma pean sellega leppima," lisas ta.

Allardyce'i sõnul nõustus ta "ärimeestega" kohtuma, kuna oli oma agendist sõbrale Scott McGarveyle teene võlgu ja tahtis tal aidata seeläbi tööd leida.

Varem ka Boltonit, West Hami, Newcastle'it, Notts Countyt ja Blackburni juhendanud Allardyce palgati Inglismaa peatreeneriks juulis pärast seda, kui Inglismaa oli EM-i kaheksandikfinaalis kaotanud Islandile ja eelmine juhendaja Roy Hodgson ameti maha pannud.

Kolmapäeval oma kodu ukse ees reporteritega rääkinud Allardyce vabandas jalgpalliliidu ja kõikide teiste asjaosaliste ees ning soovis oma asetäitjale, kelleks sai varasem U-21 koondise loots Gareth Southgate, palju edu. Southgate'i ülesandeks on meeskond viia järgmisele neljale kohtumisele, millest esimene leiab 8. oktoobril Wembley staadionil aset Malta vastu.

Kuidas Allardyce vahele võeti?

Ajakirjanikud, kes väitsid end olevat Lähis-Ida ärimehed, filmisid augustis salaja Allardyce'iga vestlust, mille käigus mees tunnistas, et kolmandate osapoolte õiguste (TPO ehk third-party ownership) reeglist on võimalik mööda hiilida. TPO tähendab, et mängija õigusi omab mõni erainvestor, kompanii, fond vms.

Inglismaal sai sellest kuum teema 2006. aastal seoses argentiinlaste Carlos Tevezi ja Javier Mascherano üleminekuga Brasiiliast West Ham Unitedisse. Mõlema mehe õiguste kaasomanik oli üks Londoni fond. Tollal oli TPO juba levinud mõnedes Euroopa ja Lõuna-Ameerika riikides ning vormiliselt legaalne ka Inglismaal. Kuna aga erainvestoritel oli kange soov üleminekute käiku ja lepingudetaile mõjutada, keelustas Inglise vutiliit TPO-d 2008/2009 hooaja alguses, sest see kahjustas jalgpalli puhtust ning oleks võinud tulevikus piirama hakata noorte mängijate arendamist.