"Ma ei tea tegelikku põhjust, kuid võin öelda, et nende koondis kaotas tipptasemel treeneri. Arvan, et Fabioga olnuks neil suur võimalus Euroopa meistrivõistlused võita," rääkis Mancini ajalehele The Sun.

Mancini andis ühtlasi Capello järeltulijale vihje, kelle ta võiks meeskonnas kapteniks ülendada. Ühe versiooni järgi saigi Capello lahkumisel määravaks rassismisüüdistusega kohtu ette astuva John Terry kaptenipaela ära võtmine.

Kuigi favoriit uueks kapteniks on Steven Gerrard, pakub Mancini, et selleks võiks saada hoopis 51 koondisemängu pidanud kaitsev poolkaitsja Gareth Barry, kes saab sel kuul 31-aastaseks.

"Mõned mängijad ei tundu nii olulised kui teised, kuid lõppude lõpuks on nad sul kõige tähtsamad mängijad üldse. Sellised pallurid saavad hakkama igal positsioonil väljakul, võitlevad iga palli pärast lõpuni, aitavad oma peatreenerit ja tiimikaaslasi ning on alati olemas. Ma arvan, et Barry võiks olla Inglismaa kapten, kuna ta on tark mees ja väga hea mängija. Capello arvas seda ka, sellepärast ta teda alati mängitaski."

Capello lahkumise järel sai Inglismaa peatreeneri kohusetäitjaks 49-aastane Inglise U-21 koondise juhendaja ning Suurbritannia olümpiakoondise treener Stuart Pearce.