Eurosport kirjutab, et Ferdinand teavitas koondise peatreenerit Roy Hodgsonit oma otsusest telefoni teel ning on tänulik, et pallur oma valikut põhjendas.

34-aastane Ferdinand tegi koondisedebüüdi 1997. aastal ning on Inglismaad esindanud kolmel MM-il. Hiljutist koondisekarjääri on aga varjutanud vastuolud teise keskkaitsja John Terryga ning keerulised suhted peatreeneriga. Koondist esindas ta viimati 2011. aasta juunis.

Ferdinandi leping Manchester Unitedis lõppeb samuti kohe ära, kuid eeldatavasti sõlmib mees lähinädalatel klubiga uue kontrahti.

"Pärast pikka mõtlemist olen otsustanud, et mul on aeg koondisejalgpallist taanduda ning anda võimalus noortel esile kerkida. See laseb mul keskenduda rohkem klubikarjäärile. Koondis tundub olevat heas vormis ning palju talendikaid mängijaid on peale tulemas. Mul on olnud suur au ja privileeg esindada oma maad kõikidel tasemetel alates U-17 koondisest. Olen alati Inglismaa eest uhkusega mänginud. Soovin Royle ja tema tiimile tulevasteks võistlusteks kõike paremat. Suured tänud teile kõigile - fännidele, treeneritele ja mängijatele, kellega ma olen koos töötanud. See teekond on olnud imeline," ütles Ferdinand ise Inglise jalgpalliliidu pressiteate vahendusel.