Algsete süüdistuse kohaselt proovis Benzema pressida raha välja koondisekaaslaselt Mathieu Valbuenat, ähvardades avaldada viimase koduse seksivideo. Samas kaasuses võeti möödunud kuul vahi alla teine kurikuulus Prantsusmaa ründaja Djibril Cisse, kuid tema peagi vabastati.

Toonased teated rääkisid, et Benzema saab ametliku süüdistuse seoses väljapressimisele kaasa aitamisega. Kuna Prantsusmaal on see kriminaalkorras karistatav, võib teoorias ründajat oodata maksimaalselt 5-aasta pikkune vanglakaristus.

Eurosport teatas ka, et Benzemal oli pärast süüdistuse saamist Valbuenaga suhtlemine keelatud. Samuti kirjutab portaal, et Benzema rikkus seadust endale teadamata - temaga võttis ühendust üks lapsepõlvesõber, kes ütles, et kolm röövlit varastasid Valbuena kodust eelmainitud seksivideo ja nüüd sooviti, et prantslasest ründaja enda koondisekaaslasega varaste nimel läbi räägiks.

Benzema ise lootis, et ta teeb sellega Valbuenale teene ja väidetavalt olla kaks mängumeest antud teemal isegi oktoobrikuus koondise treeninglaagris rääkinud. Vastavalt tõenditele leiti aga, et Benzema aitas varaste tegevusele kaasa ja seega sattuski Reali ründaja ootamatult keerulisse olukorda.

"Ta ei austanud mind üldse"

Kui pikalt valitses antud teemal vaikus, siis nüüd võttis sõna Valbuena, kes Prantsusmaa väljaandele Le Monde'ile pikema intervjuu andis: "Ta [Benxema] ei rääkinud agressiivsel toonil ega maininud kordagi raha. Aga siiski sundis ta peale, et ma kellegagi kokku saaks. Ma ei ole näinud kedagi, kes hävitaks süüdistava video lithsalt heast südamest. Ärge kohelge mind kui idiooti."

"Ma olen väga-väga pettunud ja kindlasti ei olnud see jutuajamine nii siiras, kui Karim seda kirjeldas. Ta ütles korduvalt, et ta ei saa ise sellises skandaalis osaline olla ning et need, kes temaga ühendust võtsid, on väga halvad inimesed. Siiski leidis ta, et ma võiks nendega kokku saada ja asjad selgeks rääkida. Karim pakkus välja, et ta võib väljapressijatele anda ka minu numbri. Ütlesin seepeale, et sa ei austa mind üldse. Ta mõtles vaid enda mainele ja perekonnale, üritades kogu ohtu minu peale suunata," avameelitses Valbuena.