"Brüsseli sündmused tuletavad meile meelde, et EM-finaalturniiri edukaks läbiviimiseks on vaja väga kõrge tasemega turvameetmeid," ütles Cazeneuve, vahendab BBC Sport.

"Euroopa meistrivõistlused peaksid olema pidustused, kuid kollektiivne turvalisus on kõigi jaoks kohustus, sealhulgas ka valitsusele."

Euroopa jalgpalliliit UEFA andis teada, et jälgib pidevalt turniiri turvariski taset ning teeb vastavalt sellele korralduslikud otsused. UEFA on lubanud võtta kasutusele kõik meetmed, et tagada turniiri ohutus ja turvalisus.

Brüsselis juhtunu pärast jättis täna plaanilise treeningu ära Belgia jalgpallikoondis, kes peab teisipäeval Brüsselis maavõistlusmängu Portugaliga. Hetkel on matši toimumine sattunud kahtluse alla.

"Oleme Belgia kolleegidega ühenduses ning jälgime olukorda pidevalt," teatas Portugali jalgpalliliit.

Brüsseli lennujaamas viibis plahvatuste hetkel Kongo jalgpallur, Inglismaa meistriliigas Norwich Citys leiba teeniv Dieumerci Mbokani, kes oli teel oma koondise juurde Aafrika karikavõistluste kvalifikatsioonimänguks Angolaga. Norwich teatas oma kodulehel, et nende palluriga on kõik korras ja ta on juba teel oma pere juurde.