Portugal asus Seinäjokis toimunud finaali avapoolaja üleminutitel juhtima, kui Itaalia väravavaht Alessandro Plizzari eksis Joao Filipe löögi tõrjumisega. Plizzari ei hiilanud ka Portugali teise värava toonud olukorras, kui pillas 72. minutil Joao Filipe löögi enda ette ning Francisco Trincao sai palli kergelt võrku suunata, kirjutab ERR Sport.

Vaid kaks minutit hiljem algas aga poolajal vahetusest mängu sekkunud Moise Keani etendus. Kõigepealt mängis ta meeskonnakaaslastega hästi kokku ja suunas 16 meetrilt Portugali väravasse madala löögi, vaevalt 70 sekundit hiljem lükkas ta karistusalas siseküljega võrku vasakult äärelt tulnud Nicolo Zaniolo madala tsenderduse. Normaalajal rohkem väravaid ei löödud ja nõnda läks mäng lisaajale.

Lisaaja esimese poole lõpuni oli jäänud kaks minutit, kui Joao Filipe viis kauni löögiga karistusala joonelt Portugali taas juhtima. Itaalia polnud viimast sõna öelnud - 107. minutil viigistas Gianluca Scamacca pealöögiga seisu, aga juba järgmisel rünnakul andis karistusalas osavalt palli maha võtnud Pedro Correia Itaaliale otsustava hoobi.

Portugali U-19 koondis jäi eelmisel aastal EM-finaalis 1:2 alla Inglismaale, pühapäeval triumfeerinud mängijate seas oli mitmeid, kes tulid 2016. aastal U-17 vanuseklassi Euroopa meistriteks.

Turniiril viis väravat löönud Joao Filipe ja Trincao jagasid omavahel ka parima väravaküti auhinna.