Kui Meistrite liiga 25-mehelises koosseisus peab tänasel päeval olema kaheksa "kodus kasvatatud" mängijat, siis Platini loodab reegleid õige pea muuta, kirjutas soccernet.ee.

"Tulevikus on oluline piirata võimalust, et üks meeskond saab kõik paremad mängijad endale. See on võistluste jaoks tähtis," selgitas Platini ja vihjas jalgpalli 1995. aastal muutnud Bosmani reeglile, mis lubab mängijatel vaba liikumise.

"Bosmani reegliga saavad kõik paremad mängijad ühes meeskonnas kokku. Minevikus olid Hispaanias Real Madrid, Atletico, Barcelona, Valencia - palju meeskondi - ja kõik paremad mängijad olid erinevates meeskondades. Nüüd on kõik ühte-kahte klubisse koondunud."

Kui välja jätta Atletico ootamatu triumf 2014. aastal, on viimasel kümnel aastal Hispaania liigavõidud läinud jagamisele Barcelona ja Reali vahel. Juventus võitis Itaalias tänavu neljanda järjestikuse, Müncheni Bayern Saksamaal ja Paris Saint-Germain Prantsusmaal võidutsesid aga kolmandat aastat järjest.

"Kui parimatel meeskondadel on kõik parimad mängijad, pole võistlusel mõtet," selgitas Platini. "Praegu on suured klubid suure rahakotiga, kes saavad endale kõike lubada. Peame Euroopas mõtlema laiemalt kui kaks-kolm tippklubi."