2008. aasta EM-finaalturniirile pürgimises ebaõnnestunud Steve McClaren oli just sule sappa saanud, kui teiste seas pakuti seda ametiposti ka Mourinhole. Juhtus aga nii, et portugallane siirdus hoopis Milano Interi etteotsa ja inglaste juhendajaks sai Fabio Capello. Miks?

"Mu naine ütles, et ma seda kohta ei võtaks ning tal oli õigus," vahendab Guardian Chelsea peatreeneri ülestunnistust.

"Ma ei suudaks suurturniiri kaks aastat oodata ning veeta need kaks aastat Kasahstani ja San Marinoga mängides. Mida ma nädala sees teeksin? Ma võiksin minna mängijaid nende meeskonade treningutele vaatama, paluda luba nendega aega veeta ja neid individuaalselt treenida... Ma pean nendega töötama, sest suudan teatud asju paremaks teha. Ma ei suudaks kodus istuda, ma pean reisima, mängijaid nägema, nende arengus osalema ja bla-bla-bla. Kuid lõpuks ütles mu naine: "See poleks jalgpall, seal poleks mänge, see poleks sulle hea."

"Ning tal oli õigus. See töö poleks mulle seitse aastat tagsi sobinud, ei sobi ka nüüd ning vaevalt ta seda seitsme aasta pärast teebki. Võib-olla 15 aasta pärast, aga mitte seitsme," lisas Mourinho.

Küsimuse peale, kui lähedal ta tegelikult inglastega lepingu sõlmimisele oli, hoidis 51-aastane Mourinho kujuteldavat pastakat paari sentimeetri kaugusel kujuteldava lepingu kohal ning vastas: "Nii lähedal."