Esimene neist oli Bolton Wanderers poolkaitsja Fabrice Muamba, kes kukkus kokku 17. märtsil FA Cupi veerandfinaalis Tottenhami vastu. Tänane Daily Mirror kirjutab, et endine Inglise noortekoondislane võib kuue kuu jooksul juba platsile naasta.

Palju kehvemini läks aga laenulepinguga Livorno klubis mänginud itaallasel Piermario Morosinil, kes sai möödunud laupäeval südamerabanduse mängus Pescara vastu ning suri haiglas.

"See on lihtsalt imelik kokkusattumus, muud midagi," rääkis Fääri saarte liigas HB Torshavni ridades mängiv Dam Taani väljaandele Ekstrabladet. "Muidugi on sellele ülemõistuse imelik mõelda, aga see on ikkagi kohutav, et tervete ja hästitreenitud mängijatega 20-ndates eluaastates nii juhtub. See on hirmutav ja ma tõsiselt loodan, et arstid uurivad välja, miks sellised asjad juhtuvad, et neid edaspidi ennetada."

Muambaga kohtus Fääri saarte mees Dam 2003. aastal noorteturniiril Norras, kui Fääri saarte ja Inglismaa koondiste mängijad otsustasid üheskoos särgid ära vahetada - väravavahid väravavahtidega ning väljakumängijad väljakumängijatega, seejuures veel sarnased numbrid omavahel. Muamba ja Dam mängisid toona mõlemad number 4 all.

Viis aastat hiljem mängis Paul Thomas Dam Itaalia vastu Itaalias. Morosini tuli ise Fääri saarte riietusruumi ja küsis esmalt võimalust särk ära vahetada nende parima mängijaga, kuid Dam istus uksele kõige lähemal ning sai ise Morosini särgi endale.

"Mul oli au vahetada särke kahe suure jalgpalliriigi esindajaga. Olen kahjuks Muamba särgi ära kaotanud, aga Morosini oma on siiani alles," ütles Dam, kes siiski kahtleb, kas keegi tema mängusärki enam kunagi endale tahab.