Cech on olnud klubi esimene variant väravavahi kohale alates 2004. aastast, kuid Premier League'i avamängus otsustas Mourinho kasutada tema asemel belglast Thibaut Courtois'i.

Courtois' tõus on pannud Cechi kahtlema, kas teda klubis enam üldse vajatakse. Mourinho sõnul ei peaks tšehh kindlasti muret tundma, sest ta plaanib kasutada Cechi ka edaspidi, eelkõige Meistrite Liigas.

"Ta on professionaal. Töötab eeskujulikult, käitub korralikult, hea meeskonnakaaslane. On ta praegu õnnelik? Ma ei usu. Kuid probleem ei puuduta ju ainult teda, vaid kõiki mängijaid, kes pidid avamängus pingil istuma," ütles Mourinho.

"Praegune aeg on nende ja ka minu jaoks raske, sest ühes nädalas toimub vaid üks mäng ning platsile mahub vaid 11 mängijat. On loomulik, et mõned mängijad tunnevad end ohustatult. Kuid vaadake meie graafikut septembris, mil toimub kolm mängu nädalas. Siis saavad kõik mängijad väljakule ja peavad vajadusel võtma ka mõne puhkepäeva. Kuni septembrini peab Petr lihtsalt vastu pidama," sõnas Mourinho Inglise meediale.