"Need kaks mängu jäävad minu viimasteks selle meeskonna eesotsas. Pärast seda lõpetan," ütles 70-aastane juhendaja, kes ei suutnud tulpidemaa esindusmeeskonda tüürida 2018. aasta MM-valiksarjast finaalturniirile.

Advocaat palgati Hollandi etteotsa oma kolmandaks ametiajaks tänavu mais, võttes selle rolli üle Danny Blindilt.

"Ma pole varem öelnud, mida teha kavatsen, misõttu ei olnud ka klubid teadlikud, kas ma olen saadaval või mitte," rääkis Advocaat tuleviku teemadel Hollandi meediale. "Peame need kaks mängu ära ning vaatame siis, mis mu teele tuleb."

1988. aasta Euroopa meister, kolmekordne MM-i hõbemedalist (1974, 1978, 2010) ja viimase MM-i pronks pole pääsenud kahele suurturniirile järjest. Lõppenud valiktsüklis jäädi oma grupis Prantsusmaa ja Rootsi järel kolmandaks, 2016. aasta EM-i kvalifikatsioonis tuli nimekal vutimaal tunnistada Tšehhi, Islandi ja Türgi paremust.

Advocaat on klubidest juhendanud teiste seas PSV Eindhovenit, Glasgow Rangersit, Mönchengladbachi Borussiat, Peterburi Zeniiti, AZ Alkmaari, Sunderlandi ja Fenerbahcet, koondistest lisaks Hollandile veel Araabia Ühendemiraate, Lõuna-Koread, Serbiat ja Belgiat.