Lisaks Coca-Colale ja McDonaldsile on sama nõudmise esitanud ka Visa ja maailmameistrivõistluste suursponsor Budweiser. Financial Times kirjutab, et nendelt neljalt firmalt on aastatel 2011-2014 FIFA-le laekunud tervelt 1,6 miljardit dollarit.

Teatavasti sattus Blatter möödunud nädalal kriminaaluurimise alla ning nüüd leiavadki FIFA suursponsorid eesotsas Coca-Colaga, et organisatsiooni mainele on säärase süüdistusega mehe ametis olemine ülimalt kahjulik.

Täpsemalt kahtlustatakse Blatterit kuritegelikes juhtimisvigades ja omastamises. Uurimise all on Blatteri osalus jalgpalli MM-i ülekandeõiguste lepingus, mille Blatter allkirjastas koos Kariibimere regiooni jalgpalliliidu pealiku Jack Warneriga 2005. aastal.

Ühtlasi kahtlustatakse Blatterit 2011. aastal 2 miljoni Šveitsi frangi (1,8 miljonit eurot) suuruse altkäemaksu andmises UEFA presidendile Michel Platinile teenete eest, mida viimane oli FIFA heaks osutanud aastatel 1999-2002.

Šveitslasest jalgpallijuht jõudis BBC andmetel juba sponsorite soovile ka reageerida, vastates lühidalt, et ametist taandumise plaane tal pole.