Esmakordselt maailma parimaks jalgpalluriks valitud 33-aastasele Modricile järgnesid Cristiano Ronaldo ja Antoine Griezmann.

Kui horvaat sai küsitlusel 753 punkti, siis Ronaldo piirdus 476 ja suvel Prantsusmaa koondisega maailmameistriks tulnud Griezmann 414 punktiga. Esikolmikule järgnesid parimaks noormängijaks nimetatud PSG täht Kylian Mbappé (347), Lionel Messi (280), Mohamed Salah (188), Raphael Varane (121), Eden Hazard (119), Kevin de Bruyne (29) ja Harry Kane (25).

Parimaks naisjalgpalluriks valiti Norra koondise ja Lyoni klubi mängija Ada Hegerberg.

Horvaatia koondisega tänavusel MMil hõbedali võitnud ja Madridi Realiga Meistrite liigas triumfeerinud Modricist sai üldse läbi aegade esimene horvaat, kes on maailma parimaks valitud.

Ühtlasi lõpetas Modric kümme aastat kestnud Ronaldo ja Lionel Messi ülemvõimu, sest alates 2008. aastast on nii portugallane kui argentiinlane valitud parimaks viiel korral.

Septembris nimetati Modric 2018. aasta parimaks vutimeheks ka Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) poolt.

Ballon d'Ori valimisest rääkis põhjalikult ka jalgpallipodcasti "Futboliit" viimane osa - kusjuures seal ei oldud Modrici parimaks valimisega sugugi nõus. Kuula alates 47:15, kes olid tegelikult lõppenud aastal paremad jalgpallurid!

1x
00:00