23-aastane Messi lõi eelmisel aastal oma rahvuskoondise ja koduklubi eest kokku 60 väravat.

FIFA Ballon d'Ori auhinda hakati välja andma 2010. aastal, kui liideti France Football'i Ballon d'Ori ja FIFA aasta jalgpalluri auhinnad.

Varem on kahel järjestikusel aastal maailma parimaks valitud vaid brasiillased Ronaldo ja Ronaldinho ning Prantsusmaa legend Zinedine Zidane. Lisaks neile on enam kui ühe korra Ballon d'Ori auhinna võitnud Alfredo Di Stefano, Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Kevin Keegan, Michel Platini, Marco van Basten, Karl-Heinz Rummenigge ja Cristiano Ronaldo.

Parima jalgpalluri valisid jalgpalliajakirjanikud ning kõigi rahvuskoondiste peatreenerid ja kaptenid.

2010. aasta parimad:

Aasta meesjalgpalluriks 2010 valiti argentiinlane Lionel Messi, kes edestas oma Barcelona meeskonnakaaslasi Andres Iniestat ja Xavi`d.

Aasta sümboolsesse koondisse valiti: Iker Casillas (Hispaania, Madridi Real), Maicon (Brasiilia, Milano Inter), Lucio (Brasiilia, Milano Inter), Gerard Pique (Hispaania, Barcelona), Carles Puyol (Hispaania, Barcelona), Wesley Sneijder (Holland, Milano Inter), Xavi (Hispaania, Barcelona), Andres Iniesta (Hispaania, Barcelona), Lionel Messi (Argentina, Barcelona), David Villa (Hispaania, Barcelona) ja Cristiano Ronaldo (Portugal, Madridi Real).

Maailma parima treeneri tiitli pälvis Reali juhendaja Jose Mourinho, kes võitis eelmisel aastal Milano Interiga nii UEFA Meistrite liiga, Itaalia meistritiitli kui ka Itaalia karika.

Parimaks naisjalgpalluriks valiti brasiillanna Marta.

2010. aasta ilusaima värava lõi Türgi koondise kapten Hamit Altintop mängus Kasahstaniga. Vaata väravat SIIT