Keeld hakkab kehtima alates suvest, mis tähendab, et kui Madridi gigandid enda ridu täiendada soovivad, on neil selleks hea võimalus veel paari järgneva nädala jooksul, pärast mida praegu lahti olev talvine üleminekuaken sulgub.

Pärast seda ootab Reali ja Atleticot kahe üleminekuakna pikkune keeld. Seega ei saa nad ühtegi mängijat soetada ei suvisel üleminekuaknal ega 2017. aasta jaanuarikuus. Kui vaadata aga nende suurkonkurendi FC Barcelona sarnast juhtumit, ei ole välistatud, et kaks klubi tänase otsuse vaidlustavad.

Seeläbi võib keeld pisut edasi lükkuda ja Madridi klubidel oleks võimalik mängijaid palgata ka suvel. Praegu vastavas suunas kumbki klubi aga veel ühtegi avaldust teinud pole.

Kas läheb suuremaks osturalliks?

Põhjus miks säärane keeld üldse määrati, on fakt, et kaks klubi rikkusid korduvalt alaealiste mängijate üleminekutega seotud reegleid. Nimelt on FIFA pannud paika väga karmid reeglid, millistel tingimustel alaealise mängija ühest riigist või klubist teise meelitada võib. Näiteks kehtib paljudes riikides reegel, et alla 16-aastase (kohati isegi 18-aastase) mängijaga ei või sõlmida profilepingut.

Atletico puhul olid luubi all aastatel 2007-2014 toimunud tehingud, Reali puhul vaadeldi aastaid 2005-2014. Mängijate endi huvides konkreetseid juhtumeid esialgu siiski välja pole toodud.

Lisaks sai Atletico klubi 900 000 (ligikaudu 820 000 eurot - toim.) Šveitsi frangi suuruse trahvi, Real peab kukrut kergitama 360 000 (330 000 euro) Šveitsi frangi võrra.

Tänane otsus võib ühtlasi tähendada, et Madridi suurklubid hakkavad nüüd talvise üleminekuakna jooksul oluliselt aktiivsemalt tegutsema. Kahe meeskonna puhul on kõige tugevamalt spekuleeritud Juventuse poolkaitsja Paul Pogba Reali siirdumise üle.