Nimelt leidsid IFAB-i liikmed nõupidamisel, et vahetuste puhul võiks katsetada sätestust, kus välja vahetatav mängija ei tuleks mitte otse tehnilisse alasse, vaid lahkuks platsilt talle lähima külje- või otsajoone kaudu. Sellega üritatakse vältida olukorda, kus platsilt minema lonkiv mängija võtab meelega ette kõige pikema teekonna ning venitab sellega aega.

Lisaks sellele on plaani võetud ABBA-süsteemi kaotamine penaltiseeriates. ABBA-süsteem, mida ka laialdaselt erinevatel turniiridel katsetati, seisnes selles, et löögijärjekorraks ei olnud mitte tavapärane ühekaupa kordamööda löömine (ABAB), vaid lööke sooritati ühe poole alustamise järel kahekaupa, et tasandada statistiliselt tõestatud esimesena lööja eelist. Nõukogu väitel pole säärane lahendus erilist toetust leidnud ning on "liiga keeruline".

Lisaks nendele võetakse arutluse alla veel mitmed muudatused - näiteks üritatakse taaskord klaariks teha käega mängu reeglit, mis on viimastel aastatel ka tippjalgpallis palju segadust tekitanud. Samuti arutatakse näiteks seda, kas peaks lubama otse väravalöögist sööta kaaslasele, kes asub karistusala sees.