Speed esines veel laupäeva pärastlõunal BBC1 saates „Football Focus”. Ka Speedi sõber ja endine jalgpallur Robbie Savage tõdes, et rääkis temaga viimast korda laupäeval, kirjutab Irish Times.

„Ma olen täielikult laastatud,” sõnas Manchester Unitedi poolkaitsja Ryan Giggs, kes mängis Speediga koos 13 aastat. „Gary Speed oli üks kenamaid inimesi kõikidest jalgpalluritest ning mul on au teda nimetada oma meeskonnakaaslaseks ja sõbraks. Sõnadest üksi jääb minu kurbuse kirjeldamiseks väheks.”

Robbie Savage ütles pühapäeval Twitteris: „Maailm on kaotanud ühe suure mehe. Miks! Miks! Miks!! Ma igatsen teda nii väga. Ta armastas oma elu, ta armastas oma perekonda!”

Manchester Unitedi ründaja Michael Owen Twitteris: „Ma ei suuda uudiseid Gary Speedist uskuda. Me lehvitasime teineteisele paar päeva tagasi, kui oma lapsed koolist ära tõime.”

„Pühapäeva hommikul kell 7.08 teatati politseile õnnetusest Huntingtonis Aldford Roadil,” teatas Cheshire`i politsei. „Kohale sõitnud politseiametnik leidis 42-aastase mehe surnuna.”

Kuigi ametlikult seda keegi välja ei ütle, usutakse, et mees võttis endalt ise elu. Ühtegi teist versiooni politsei ei kahtlusta.

Poolkaitsjana Leeds Unitedit, Evertoni, Newcastle Unitedit, Boltonit ja Sheffield Unitedit juhendanud Speed lõpetas mängijakarjääri 2010. aastal. Samal aastal töötas ta lühikest aega Sheffieldi juhendajana ning määrati Walesi koondise etteotsa.

Speed pole sugugi mitte esimene jalgpallur, kes endale ise käe külge pannud. 2009. aastal sooritas enesetapu Saksamaa väravavaht Robert Enke. Alles hiljuti üritas sama teha ka Saksa jalgpallikohtunik Babak Rafati, kes tunnistas, et oli depressiooni langenud meediasurve tõttu.