Shawcross esindas Inglise koondist esimest ja seni viimast korda 2012. aasta novembris, kui Pariisi Saint-Germaini ründaja lõi neli väravat ja tüüris rootslased 4:2 võiduni.

28-aastane kaitsja sekkus sel meeldejääval õhtul Stockholmis mängu vahetusest, viibides debüütmängul väljakul 16 minutit.

Shawcrossi õnnetuseks lõi Ibrahimovic neljast väravast kolm just selle aja jooksul, mil väljakul oli ka tema. Üks neist tabamustest - Ibrahimovici imeline käärlöök 27 meetri kauguselt väravast - on kõigil vutisõpradel ilmselt tänaseni selgelt meeles.

"Olen nüüd oma perekonnas naerualune, sest need minutid, mis mul koondises võimalik mängida oli, rikkus üks mees ära," muigas Shawcross. "Nad räägivad pidevalt, et Zlatan rikkus minu karjääri! Ma ei usu, et ka teised kaitsjad teda peatada oleks suutnud."

"Mulle anti 10 minutit, et näidata, mida suudan teha ning ilmselt polnud mu esitus piisavalt hea. Ma olin vastamisi maailma paremate jalgpallurite hulka kuuluva ründajaga, kes oli tol hetkel hiilgavas hoos. Sellised asjad juhtuvad," lisas Shawcross, kes Roy Hodgoni peatreeneriametis olemise ajal koondisekutset saada enam ei looda.