Uudne valikturniir hakkaks pihta 2026. aasta maailmameistrivõistlustega, vahendab Reuters.

Lõuna-Ameerika jalgpalliliidu (CONMEBOL) asepresident Laureano Gonzalez ütles, et nende tingimus taolise valikturniiri toimumiseks oleks vähemalt 14 kohta finaalturniiril mõlema regiooni peale. CONCACAF esindab Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Kariibi mere riike.

"Gianni Infantino pakkus välja CONBEBOL-i ja CONCACAF-i kvalifikatsioonide ühendamise. See saab toetust, kui nad annavad meile rohkem kohti. Hetkel on meil kahe alaliidu peale seitse kohta, pluss kaks poolikut kohta," rääkis Gonzalez Venezuela spordilehele Meridiano.

"Kui see number kasvaks 14-ni nagu Euroopal (Euroopal on tegelikult MM-il 13 kohta - toim), tuleb meie manner selle ideega kaasa."

FIFA nõukogus läheb teisipäeval hääletusele, kas 2026. aasta MM-finaalturniiri osalejate arvu tõsta praeguse 32 pealt 40-le või 48-le. See, millisele regioonile sellisel juhul kohti juurde antakse, otsustatakse kunagi hiljem.

CONMEBOL-il on praegu kümne liikmesriigi peale MM-il neli ja pool kohta, 35 koondisega CONCACAF-il kolm ja pool. Pool tähendab seda, et kvalifikatsiooni viimases faasis kohtuvad regioonide viimased edasipääsejad omavahel play-off ringis. 2018. aasta MM-il läheb CONCACAF-i neljanda koha omanik vastamisi Aafrika kvalifikatsiooni viienda meeskonna ning Okeaania turniiri võitja Lõuna-Ameerika viienda koondisega.