Mamicit süüdistati mitme miljoni euro suuruses vaheltkasu võtmises, võimu kuritarvitamises ning maksudest kõrvalehiilimises. Zagrebile läks Mamici sahkerdamine süüdistuse kohaselt maksma rohkem kui 15 miljonit eurot, riigile jättis ta maksmata 1,5 miljonit eurot.

Kohtuistungil käisid tunnistusi andmas ka Madridi Reali poolkaitsja Luka Modric ja kaitsja Dejan Lovren, kellele esitati omakorda kahtlustus valeütluste andmises. Modric olevat vande all valetanud oma 2008. aasta üleminkeu (Dinamost Tottenhami) kohta ning Lovren oli uurimise all seoses 2010. aasta tehingu (Dinamost Lyoni) kohta antud ütlustega.

Lovren pääses ametlikust süüdistusest, kuid Modrici juhtum on kohtul veel avatud. Tema osalemist peagi algaval jalgpalli MM-il see siiski ei mõjuta.

58-aastast Mamicit täna kohtus kohal polnud, sest ta läks väidetavalt Bosnia ja Hertsegoviinasse "rahu ja vaikust otsima". Täna teatas ta, et ei naase enne kodumaale, kuni otsus pole lõplik. Bosnia ei saa ka Mamicit Horvaatiale välja anda, kuna tal on selle riigi kodakondsus.

Kohus mõistis süüdi ka Mamici venna ja endise Zagrebi Dinamo treeneri Zoran Mamici, endise klubi direktori Damir Vrbanovici ja ühe maksuameti inspektori. Mamic sai karistuseks kolm aastat, Vrbanovic neli aastat ja 11 kuud, maksuameti inspektor neli aastat ja kaks kuud vanglat.

Kohtuistungid toimusid Osijekis, kuna Mamicil on väidetavalt Zagrebi kohtunike seas tutvusi.