Viimased kaks superstaari, kes tulid Hispaaniasse ülisuurte üleminekutasude kaudu, on ründaja Luis Suarez ja ääreründaja-keskpoolik Gareth Bale. La Liga president Tebas leidis, et seda jääb väheseks La Liga jaoks.

"Me ei peatu. Tahame maailma eliiti siia koondada," ütles Tebas. "Tahame kindlustada, et siin mängivad maailma parimad klubid ja mängijad eri riikidest," lisas Tebas.

Barcelona ja Real Madridi mõju on ahvatlenud Hispaaniasse tänavusel suvel lisaks Suarezile ka James Rodriguezi ja Toni Kroosi. Hispaania jalgpalli tugevust näitas ka eelmine hooaeg, mil Real võitis Meistrite Liiga ja Sevilla Euroopa Liiga.

Lisaks kahele suurklubile tõstab Hispaania meistriliigas pead hüdra kolmas pea - Atletico Madrid. Viimasel hooajal koduse liiga võitnud Atletico tõi enda juurde Mario Mandzukici Bayernist ja Antoine Griezmanni meistriliiga rivaali Real Sociedadi käest.

Kuigi Tebas võib ju maailma eliiti soovida, on staaride toomine läinud klubidele kalliks. Real ja Barcelona saavad enda majandamisega veel hakkama, kuid Atletico, Sevilla, Valencia, Malaga ja Rayo Vallecano on vaid mõned klubid, kellel on väidetavalt tõsiseid finantsprobleeme.

Rahamured tekivad La Liga süsteemist, kus igal klubil on õigus sõlmida isiklik teleleping mõne ringhäälinguga. Real ja Barcelona teenivad telelepingute pealt kõva raha, kuid väiksemad klubid peavad leppima kesisemate summadega. Võrdluseks: Inglise meistriliiga Premier League sõlmib telekompaniidega kollektiivse lepingu. Saksamaa Bundesligal on aga veelgi keerulisem süsteem, kus liiga võitja teenib telelepingu kaudu võrreldes nõrgemate Bundesliga klubidega vaid kahekordse rahasumma.