Tšiillastele algas sealjuures mäng paraja ehmatusega, kui pärast Gonzalo Higuaini hiilgevõimalust saadeti kahe Lionel Messi vastu tehtud vea eest juba 28. minutil duši alla Marcelo Diaz.

40. minutil nägi Messi aga ise kaarti, kui peakohtunik Heber Lopes talle trahvikastis teesklemise eest kollase andis. Kolm minutit hiljem jätkas kaardimaias Lopes oma "show'd", saates küsitava otsuse järel otse punasega riietusruumi Manchester Unitedi mehe Marcos Rojo.

Teine kolmveerandtund möödus rahulikumalt ja suuremate võimalusteta ning kuigi argentiinlased lisaajal taas ellu ärkasid, ootasid meid Claudio Bravo supertõrjete järel ees penaltiseeria.

Tšiili üks suurimaid staare Arturo Vidal aga kohe esimesel 11-meetri trahvilöögil eksis ja tundus, et sellega on jäme ots argentiinlaste käes. Endiselt koondisega oma suuremat tiitlit ootav Messi kõmmutas aga kohe järneva penalti üle värava ja seega jätkus asi võrdselt.

Järgnes viis täpset penaltit, misjärel Lucas Biglia üritus altnurgast ära toodi ja seega sai Francisco Silva võimaluse teist aastat järjest penaltiseerias tiitel just Tšiilile tuua. Sellega ta ka hakkama sai ja niisiis pidid argentiinlased eesotsas Messiga taaskord ühe valusa kaotuse vastu võtma.