Eelnevalt olid pääsme Prantsusmaal toimuvale EM-ile lisaks korraldajariigile lunastanud ka Hispaania, Šveits, Austria, Inglismaa, Island, Tšehhi, Portugal ja Põhja-Iirimaa.

2006. aasta maailmameistrid itaallased kindlustasid finaalturniiri pileti tänu 3:1 võidule Aserbaidžaani üle.

Wales teadis aga, et võõral väljakul piisab Bosnia ja Hertsegoviina vastu viigist. Aga kuigi tuli vastu võtta 0:2 kaotus, aitas Walesi sihile Iisraeli 1:2 kaotus Küprosele. Nüüd võib Chris Colemani juhendatav meeskond eesotsas Gareth Bale'i ja Aaron Ramseyga hakata keskenduma juba tuleva suve suurvõistluseks.

Väärt võidu võttis täna ka Holland, kes võõral väljakul läbi raskuste 2:1 Kasahstani alistas. Sellest hoolimata ei ole hollandlaste seis enne viimast mängu üleliia roosiline. A-alagrupis teenis kolm punkti ka võõrsil Tšehhist 2:0 üle olnud Türgi, kes nüüd "Oranjet" kahe punktiga edestab. Ses alagrupis olid Island ja Tšehhi juba finaalturniiri pääsme eelnevalt lunastanud.

Seega jääb Hollandil üle püüda vaid play-offi viivat alagrupi 3. kohta. Selleks tuleb ise teisipäeval kindlasti koduplatsil Tšehhi alistada ning lootma, et Türgi samal ajal kodus Islandile alla jääb. Kui nii ei juhtu, on Holland esimest korda pärast 2002. aastat sunnitud suurturniirist suu puhtaks pühkima.

Tänaste alagruppide seisud:
A-alagrupp: Island 20 punkti, Tšehhi 19, Türgi 15, Holland 13, Läti 5, Kasahstan 2
B-alagrupp: Belgia 20 punkti, Wales 18, Bosnia ja Hertsegoviina 14, Iisrael 13, Küpros 12, Andorra 0
H-alagrupp: Itaalia 21 punkti, Norra 19, Horvaatia 17, Bulgaaria 8, Aserbaidžaan 6, Malta 2

Kõik tänased tulemused: