Kolme kuu eest eest Euroopa ühe säravama koondise ohjad haaranud Martinez on MM-valiksarja alustanud hiilgavalt: Belgia on alistanud 3:0 Küprose, 4:0 Bosnia ja Hertsegoviina ja 6:0 Gibraltari. Kõigis neis kohtumistes on ta tipuründajana pruukinud suurt ja tugevat edurivimeest - kas Romelu Lukakut või Christian Benteket.

Tänases maavõistluses Hollandiga usaldas Martinez aga algkoosseisus sellele kohale väikese ja väleda Dries Mertensi. Võib öelda, et eksperiment ebaõnnestus - Belgia valdas küll Amsterdam Arenal veidi rohkem palli, kuid suurt ohtu tekitada ei suutnud. 38. minutil läksid võõrustajad Davy Klaasseni penaltist ka juhtima.

Lukaku tulek tõi uue hingamise

64. minutil tegi Martinez oodatud vahetuse: Mertens välja, Lukaku sisse. Belgia rünnakud muutusid hoobilt märksa teravamaks. Lukaku luhtas kaks ideaalset väravavõimalust, ühel rünnakul andis suurepärase söödu Eden Hazardile, kuid Hollandi väravavaht Maarten Stekelenburg tõrjus imeliselt.

Maailma edetabeli neljanda meeskonna surve kandis siiski vilja, ehkki viigitabamuse sünnis oli omajagu õnne. 82. minutil võttis Yannick Ferreira Carrasco löök Hollandi kaitsja Joel Veltmani tagumikust Stekelenburgile püüdmatult väravasse. Teisel poolajal tegi Belgia 12 pealelööki Hollandi ühe vastu.

Belgia - Eesti kohtumine toimub pühapäeval algusega kell 21.45 Brüsselis.

Koos Belgiaga täiseduga MM-valikgruppi juhtiv ja viimati Eesti alistanud Kreeka kaotas täna maavõistluses 0:1 Valgevenele.