Hetkel korruptsioonisüüdistuste all olev Blatter rääkis Venemaa uudisteagentuurile TASS: "2010. aastal otsustasime, et 2018. aasta MM toimub Venemaal, kuna see pole kunagi varem seal toimunud. 2022. aastaks soovisime tagasi minna Ameerikasse, et kaks maailma suurjõudu MM-i korraldada saaks."

"Kõik oligi paigas kuni Prantsusmaa president [Nicolas] Sarkozy tuli kohtumisele koos Katari kroonprintsi ja praeguse riigi valitseja Tamim bin Hamad Al Thaniga. Pärast lõunasööki UEFA presidendi [Michel] Platiniga, öeldi järsku, et 2022. aasta MM läheb hoopis Katarile. See muutis kõike."

"Seejärel toimus salajane hääletus ja neli häält Euroopast läks Ameerika kasuks. Lõpuks oli suhe 14:8 Katarile. Kui sa arvutad, siis need numbrid oleks eelnevalt kaldunud 12:10 Ameerika poole. Kui MM oleks USA-le läinud, siis me räägiksime ainult sellest, kui imeline 2018. aasta maailmameistivõistlused Venemaal tulevad. Kaks suurjõudu oleks rahul ja FIFA probleemid poleks teemaks," avameelitses Blatter, kinnitades taaskord, et MM-i korraldamisõigust Venemaalt ära ei võeta.

Uued avaldused võivad meele mõruks teha nii mõnelgi konkurendil, kes 2018. aasta MM-i korraldamisel Venemaa vastu kandideerisid - näiteks kulutasid kümneid miljoneid naelu oma kandidatuuri esitamiseks Inglismaa ning turniiri kaasvõõrustada soovinud Hispaania-Portugal ja Holland-Belgia.