Saksamaa kohtunik Eckert ja Šveitsi uurija Borbely ei pääsenud järgmiseks neljaks aastaks valitud FIFA eetikakomisjoni. Viimastel aastatel tõid just need kaks meest avalikkuse ette paljude FIFA kõrgete ametnike korruptsioonijuhtumid.

"Tundub, et FIFA juhtkond hindab enda huvisid ja poliitilisi soove kõrgemalt kui FIFA pikaaegseid huvisid," teatas Borbely, vahendab BBC Sport. Nii Eckerti kui Borbely sõnul on FIFA otsus tõsine tagasilöök võitlusele korruptsiooniga.

Eckerti enda tegevus eetikakohtunikuna polnud aga skandaalidest päris vaba, sest tema 2014. aasta raporti kohaselt olevat kahe järgmise MM-finaalturniiri peoperemeeste - Venemaa ja Katari - valimine olnud korruptsioonist vaba. Seda raportit on teravalt kritiseerinud kohtunik Michael Garcia, kes uuris FIFA tegevust kahe aasta jooksul.

Borbely ja Eckerti asemele kinnitati uuteks eetikakohtunikeks Kolumbia prokurör Maria Claudia Rojas ja Kreeka kohtunik Vassilios Skouris, kes juhtis 12 aastat Euroopa Kohut ehk Euroopa Liidu kõrgeimat kohtuvõimu.

Uude eetikakomisjoni valiti Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) ettepanekul ka Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.