Song pidi Rubinis hakkama teenima hiiglaslikku palka, kuid lõpuks läks kõik hoopis teisiti.

“Ma ei saanud pikka aega sõpradele enda olukorrast rääkida, kuna ma ei tahtnud, et nad muretseksid,“ rääkis Song nüüd The Telegraphi vahendusel. “Pidin üritama jääda positiivseks. Ma ei tahtnud teistes ebamugavust tekitada. Eriti minu naises ja poegades, kes elasid Londonis.“

Song meenutab, et Rubin meelitas tema ning endise Prantsusmaa koondislase Yann M'Vila Venemaale suurte lubadustega. Lubati head palka, mõnusat elupaika ning tugevat meeskonda. Lõpuks ei olnud aga midagi.

Kui esialgu elasid mehed hotellis, siis kolme kuu möödudes koliti nad treeningväljaku kõrval olevatesse ruumidesse. Palka ei makstud ning ka meeskonnast hakkasid paremad mängijad tasapisi lahkuma.

“Veetsin oma vaba aja lihtsalt treeningväljaku ruumides pimedas istudes. Ma ei pannud kunagi tulesid põlema. Istusin seal lihtsalt enda telefoni ja arvutiga. Ma ei pannud isegi telekat mängima, kuna ma ei saanud vene keelest aru,“ rääkis ta nüüd.

Songi sõnul ei pannud Rubin teda enam lõpuks ka mängu, kuna nii loodeti, et ta tühistab ise lepingu ja lahkub. Kui 2016. aastal klubiga liitunud mehel hakkas palk peagi viibima, siis alles tänavusel suvel sai ta FIFA abil enda ligemale üheksa miljoni euro suuruse teenistuse kätte.

Praeguseks on Song liitunud Šveitsi klubiga Sion.