Inglaste juhendaja Gareth Southgate teatas eilsel pressikonverentsil, et Rooneyt pole tänases mängus algrivistuses platsile vaja, kuid see on puhtalt taktikaline, mitte personaalne otsus. Ta jääb küll meeskonna kapteniks, kuid kaptenipael usaldatakse väljakul Liverpooli poolkaitsja Jordan Hendersoni kätte.

"Tal on Inglise jalgpalli ees suuri teeneid, aga järgmine finaalturniir on rohkem kui 18 kuu pärast. Kui Inglismaa tahab MM-il hästi mängida, ei tohi nad sinna reisijaid võtta ning Rooney oleks kahtlemata reisija. Parim lahendus oleks teda tema karjääri puhul õnnitleda, tänada ja edasi liikuda," ütles endine Londoni Chelsea ja Glasgow Celticu ründaja Sutton, kes 1997. aastal sai Inglise koondises kirja vaid ühe kohtumise.

Endine Tottenhami ja Queens Park Rangersi treener Harry Redknapp arvab teisiti: "Muidugi on tal koosseisu tagasiteed. Pingile jätmine pole maailma lõpp. Kui Daniel Sturridge laupäeval hästi ei mängi, pannakse Rooney sisse muutusi tooma. Southgate peaks temast vabanema vaid siis, kui ta tunneb, et ta avaldab meeskonnale kahjulikku mõju. Kui ta arvab, et Rooney on noortele mängijatele heaks eeskujuks, siis miks ei peaks teda koondises hoidma? Kui ma oleks noor ründaja nagu Marcus Rashford, meeldiks mulle väga, kui mulle Rooney sugune kogenud mängija enne mängu nõu annaks."

AVALDA ARVAMUST: Kas 30-aastase Wayne Rooney päevad koondises on tõesti loetud?