"Ta oli järsku mu kodus. See oli hirmuäratav ja täiesti kohutav. Tal oli varuks igasuguseid vabandusi, et meile ööseks jääda. Siis ta pani mu väljapressimise tulemusena oma kohutavaid akte kaasa tegema. Mu ema ja isa olid nii naiivsed," rääkis 52-aastane endine poolkaitsja The Guardianile.

Bell elas vennaga ühes toas. Kumbki magas oma voodis, kuid kui vend ööbis tüdruksõbra juures, nägi treener oma võimalust. "Ta sundis mind enda voodisse minema ja vahekorda astuma. Ta hoolitses meie eest aastaid ja arvas, et see on normaalne. Sügaval sisimas ma teadsin, et see ei ole normaalne, aga ma kartsin sellest rääkida. See oli lihtsalt hirmus," meenutas Bell.

Belli ahistas tema treener George Ormond 1970-ndate lõpuaastail, kui pallur oli 12-16-aastane. Intervjuus BBC-le paljastas Bell, et läks ühel päeval 20 aastat hiljem treeneri koju, nuga kaasas, plaaniga teda tappa, kuid meest polnud kodus.

"Ma ei saanud enam niimoodi elada. Kuhu iganes ma ei läinud, ta oli kõikjal. See tõi mulle need kohutavad mälestused tagasi ning ma olin valmis ta tapma. Mul oli 30-sentimeetrine nuga põues, kui ma ta uksele koputasin. Tema õnn, et teda kodus polnud. Sellel hetkel rääkisin juhtunust ka sõpradele."

Tapmismõtted peast heitnud, naasis ta endise treeneri juurde peidetud salvestusseadmega, plaanides temalt koledate tegude kohta aru pärida. "Ta ei kahetsenud kordagi oma tegu," lisas Bell, kes viis salvestise politseisse ja Ormond pandi lõpuks vangi.

Viimaste nädalate jooksul on Inglise politsei pedofiilidest treenerite kohta saanud 250 vihjet ning spetsiaalselt selleks puhuks loodud telefoniliinile tehti juba esimesel päeval üle 50 kõne.