Rahvusvaheline Jalgpalliliit FIFA on asunud uurima 2006. aasta MM-finaalturniiri korraldusõiguse andmist Saksamaale, mille hääletusprotessis olevat täitevkomitee liikmeid ära ostetud.

Ajaleht Der Spiegeli anmetel oli Saksamaa MM-i korraldajatel kogutud 6,7 miljonit eurot nn "musta kassasse", läbi mille maksti altkäemaksu neljale FIFA täitevkomitee liikmele Aasiast. Fondi aitas kokku panna kadunud adidase omanik Robert Louis-Dreyfus.

Väidetavalt olid 2005. aastal loodud mustast kassast teadlikud Saksamaa vutilegend Franz Beckenbauer, kes on juba FIFA uurimise all seoses ühe teise juhtumiga, ning Saksa jalgpalliliidu president Wolfgang Niersbach. Saksamaa jalgpalliliit on kinnitanud, et see raha ei läinud häälte ostmiseks, kuid on lubanud välja uurida, milleks seda kasutati.

Nüüd võttis antud teemal sõna süüdistuse saanud Beckenbauer, kes kõiki spekulatsioone eitas. "Ma ei andnud Saksamaale häälte teenimiseks kellelegi raha. Ja ma olen kindel, et seda ei teinud ka keegi teine korralduskomiteest," lausus nii treeneri kui mängijana maailmameistriks kroonitud jalgpallilegend.

Saksamaa võitis MM-i korraldusõiguse Lõuna-Aafrika Vabariigi ees häältega 12-11. Hääletusprotessist keeldus osa võtmast Uus-Meremaa esindaja, kes kahtlustas protsessis sobitegemist ning lahkus istungilt. Ta suri 2008. aastal.

FIFA saadetud vastuses Der Spiegelile seisab: "Need on väga tõsised süüdistused, mis nõuavad sisejuurdluse algatamist sõltumatu järelvaataja abiga."

Kogu maailma jalgpalli on pidevad skandaalid saatnud alates maikuust, kui korruptsioonisüüdistustega vahistati 14 jalgpalliametnikku. Mäletatavasti kõrvaldati hiljuti 90 päevaks töölt nii FIFA president Sepp Blatter kui UEFA president Michel Platini, keda mõlemat ebaseaduslikes maksetes kahtlustatakse.