120 mängu koondises pidanud poolkaitsja viimaseks mänguks koondises jäi EM-finaalturniiri poolfinaal, mis kaotati Prantsusmaale.

Manchester Unitedi pallur tegi koondisedebüüdi 2004. aasta juunis Ungari vastu. Karjääri tipphetk saabus 2014. aasta MM-il Brasiilias, kui Saksamaa võitis finaalis lisaajal 1:0 Argentinat.

"Kallid Saksamaa koondise fännid, olen treenerile öelnud, et tahaksin koondisekarjääri lõpetada," kirjutas 31-aastane Schweinsteiger sotsiaalmeedias.

"Tänan oma fänne, kaasmängijaid ja Saksamaa koondise treenereid. Need 120 mängu, mis mul on lubatud mängida ja kogetud hetked on olnud kirjeldamatult ilusaid ja edukad. Joachim Löw teab, kui palju 2016 EM minu jaoks tähendas, sest ma tahtsin väga seda tiitlit. Aga meie võit polnud ette nähtud ja mul tuleb sellega leppida."

"2014. aasta MM-i võiduga tegime midagi ajaloolist ja emotsionaalselt, mida ma oma karjääris enam korrata ei saa. Seetõttu tundus praegu õige lõpetada koondisekarjäär ja soovida meeskonnale 2018. aasta MM-i valisksarjaks kõige paremat," lisas ta.

Unitediga samuti kõik?

BBC andmetel võib Schweinsteigeril ka Manchester Unitedis lips läbi olla, sest Jose Mourinho on meeskonnast välja praakimas üheksat mängijat. Selge vihje sellele, et sakslane võib olla üks nendest, andis neljapäevane treening, kus Schweinsteiger treenis meeskonnast erandi.

Lisaks Schweinsteigerile on kuulduste kohaselt müüki pandud veel Adnan Januzaj, Cameron Borthwick-Jackson, Tim Fosu-Mensah, Andreas Pereira, Will Keane, Tyler Blackett, Paddy McNair ja James Wilson. Osad neist võivad siiski ka laenulepinguga klubi vahetada.

Olukorras, kus mitmed juhtivmängijad juba niigi haigustega trennist eemale jäävad, on Schweinsteigeri eraldi treenimine rohkemgi kui kahtlane.