Hetkel Indias palliv Anelka mängis Houllieri käe all pool hooaega alates 2001. aasta lõpust. Lühikese ajaga lõi ründaja viis väravat, aidates seeläbi Liverpooli liigas teisele kohale.

Hooaja lõppedes Houllier aga Anelkale permanentset lepingut ei pakkunud, palgates edurivisse hoopis Senegali mehe El-Hadji Dioufi.

Kui juba toona Anelka kaasmaalase otsusega rahul ei olnud, leidis skandaalne ründaja 13 aastat hiljem viisi, kuidas Houllieriga taas vägikaigast vedada.

Nimelt avaldas 68-aastane jalgpallitreener hiljuti elulooraamatu nimega "Je Ne Marcherai Jamais Seul" (ingliskeelde tõlgituna I Will Never Walk Alone ("ma ei kõnni kunagi üksi"), mis on inspireeritud Liverpooli klubi juhtlausest), kus ta muuhulgas kirjutas, et pärast otsust Anelkaga lepingut mitte pikendada, oli tal ründajaga ka suurem tüli.

Kohtusse minek?

"Ma ei ole kunagi varem näinud musta meest näost punaseks minemas," kirjeldas aastatel 1998-2004 Liverpooli juhendanud Houllier antud intsidenti.

Säärane kommentaar ei olnud aga meelepärane Anelkale, kes andis teada, et lisaks sellele tsitaadile olid ka Houllieri varasemad kommentaarid "rassistiliku iseloomuga". Samuti ütles karjääris Real Madridi, Arsenali, PSG-d, Liverpooli, Manchester Cityt, Chelseat ja Juventust esindanud Anelka, et prantslasest treeneri säärased ütlused olid korduvad ja antud raamatus kirjeldatud intsident ei ole esmakordne ega ainus.

Houllier ise asus Anelka sõnavõtu järel kohe vasturünnakule, rääkides Prantsusmaa ajalehele L'Equpe: "Säärane jutt on täiesti naeruväärne. See on täielik vale ja tõsine laim. Võite küsida seda ükskõik, milliselt mustalt mängijalt, kellega ma olen töötanud - näiteks Eric Abidalilt, Alou Diarralt, või Michael Essienilt - ja ma tahaks näha, kas nemad peaksid mind rassistiks."

Samuti andis viimati 2011. aastal Aston Villat juhendanud Houllier mõista, et ta kaalub Anelka laimu tõttu kohtusse minekut.