Seminar, kus muuhulgas võtsid sõna ka kahekordne kaugushüppe maailmameister Fiona May ning endine vutikuulsus Clarence Seedorf, jagunes kolme põhilisse blokki: naised juhtivatel kohtadel; seksuaalvähemuste tolereerimine ning etniliste vähemuste suurem esindatus treeneritöös.

Värske uuringu kohaselt on 95,8% kõikidest UEFA alla kuuluvate klubide, liigade ning jalgpalliliitude presidentidest, asepresidentidest ning juhatuse liikmetest valgenahalised mehed. Tegevjuhtide ning osakonnajuhtide seas on valgenahaliste meeste osakaal 87,7%. Kui vaadelda UEFA riikide meeste A-koondisi ning U-17, U-19 ja U-21 koondisi, siis selgub, et valgenahaliste meeste hulk on 99,6% kõigist treeneritest.

„Jõuti ühisele seisukohale, et jalgpalli tuleks kaasata rohkem naisi, sest naised toovad kaasa teisi väärtusi ning muudavad jalgpalli rohkem perekeskseks,“ kommenteeris Amsterdamis toimunut Anne Rei. „Me peame looma naistele võimalusi ning julgustama neid ametiredelil edasi liikuma. Peame näitama, et maailm ei ole ainult meestekeskne.“

Seminari resolutsioonis pandi paika järgmise viie aasta eesmärgid, kus on olulisel kohal naiste osaluse tõstmine jalgpallialastel juhtivkohtadel ning eelarvamustevaba keskkonna loomine läbi hariduse.