Väidetavalt maksis Blatter sellise summa prantslasele selle eest, et ta 2011. aasta presidendivalimistel talle toetust avaldaks. Ühtlasi andis Blatter lubaduse, et kui ta valimised võidab, saab see olema tema viimaseks ametiajaks, pärast mida on Platinil temalt presidenditooli üle võtta lihtsam kui teise kandidaadi Mohamed bin Hammami võidu korral.

Platini avaldaski 2011. aasta märtsi kongressil Blatterile privaatsetes vestlustes toetust ning see sai otsustavaks ka 53 Euroopa jalgpalliliidu mõjutamisel.

Blatter ja Platini ennast FIFA eetikakoodeksi rikkumises süüdi ei tunnista, öeldes, et see summa sai Platinile üle kantud tema teenete eest FIFA-le aastatel 1998-2002. Platini sõnul oli talle lepingu järgi aastas ette nähtud 300 000 franki, kuid suuliselt kokku lepitud veel 500 000 frangis. Prantslane väidab, et FIFA ei saanud talle lisatasu maksmist õigel ajal lubada ning ta küsis saamata jäänud summa 2010. aastal tagantjärele.

Platinid ärgitati 2011. aasta valimiste eel Blatteri vastaskandidaadiks asuma, kuid UEFA pealik otsustas seda millegipärast mitte teha. Kahtlane summa kanti Platini kontole üle sama aasta veebruaris, 18. märtsil seadis Bin Hammam üles oma kandidatuuri. Lõpuks jäi Blatter ainsaks kandidaadiks, sest Bin Hammam taandus korruptsioonisüüdistuste tõttu.