Peralta oli rannikulinnas La Ceibas sisenemas oma autosse, kui järsku tema suunas surmavad lasud teele saadeti. Esialgu olid mõrva motiivid ja tagamaad ebaselged, kuid nüüdseks on selgunud nii palju, et jalgpallurit tulistati koguni 18 korral ning mõrva taga ei olnud organiseeritud kuritegevus.


Nimelt sõnas Hondurase politseipealik Ivan Meija: "Iga kaasus on erinev, kuid La Ceibas asetleidnu oli isikliku olukorra tagajärg. See võis olla kellegi konkreetse isiku kättemaks, kuid oleme välistanud, et antud juhtum oleks seotud organiseeritud kuritegevusega."


"Võrreldes mõrvajuhtumi algusega oleme edasi liikunud 80% võrra. Usun, et lahendame selle juhtumi mõne päeva jooksul," lisas Meija.


Hondurase meedias on viimaste avalduste valguses hakanud levima kuuldused, et Peralta üks suuremaid isiklikke probleeme-saladusi võis olla asjaolu, et ta peitis end oma perekonna eest. Need spekulatsioonid aga veel kinnitust pole leidnud.

Peralta jõudis pallida ka Šotimaal


Mõrvatud Peralta oli viimase aasta pallinud kodumaa kõrgliigas Tegucigalpa Olimpia ridades. Poolteist hooaega jõudis Peralta pallida ka Euroopas, ühe suurima ajalooga Šotimaa jalgpalliklubi Glasgow Rangersi ridades. Tänavu jaanuaris mees aga sealt lahkus.
Kodumaa koondist jõudis parempoolkaitsja esindada 26 korral, lisaks võttis ta osa 2012. aasta Londoni olümpiast. Ilmselt oleks ta kuulunud Hondurase ridadesse ka mullusel MM-il, kuid enne turniiri algust sai Peralta vigastada. Lisaks oli ta valitud meeskonna nimekirja käimasoleva nädala sõprusmänguks Kuubaga.
Pidevate jõugusõdade käes vaevlevat Hondurast peetakse maailma üheks ohtlikuimaks riigiks. Ka mõrvade arvestuses on Kesk-Ameerikas asuv riik maailma tabeli tipus.