Prantslaste esimese värava lõi juba 14. mänguminutil nende ründetäht Antoine Griezmann. Hollandi lootus vähemalt viigipunkti jahtida sai tõsise tagasilöögi teise poolaja keskel, mil Kevin Strootman teenis teise kollase kaardi ja saadeti platsilt minema. Järgnevalt lõi Thomas Lemar veel kaks väravat ja lõpuminutil vormistas Kylian Mbappe prantslaste ülekaaluka võidu.

Teises väga tähtsas A-alagrupi mängus sai Bulgaaria oma koduväljakul jagu Rootsist 3:2. Rootslased jätsid seejuures lausa kaks penaltit realiseerimata - eksisid Emil Forsberg ja Jakob Johansson! Päeva kolmandas mängus üllatas Luksemburg 1:0 võiduga Valgevenet.

Seitsme vooru järel on Prantsusmaal liidrina 16 punkti, järgnevad Rootsi 13, kolmandaks tõusnud Bulgaaria 12 ja Holland 10 silmaga. Valiksarja lõpuni jääb veel kolm vooru ning Hollandil kergeid mänge enam ei ole - võõrsil astutakse vastu Valgevenele, kodus mängitakse Rootsi ja Bulgaariaga.

B-grupis jätkab täiseduga Šveits, kes alistas Andorra 3:0 ja jõudis 21 punktini. Täna Cristiano Ronaldo kübaratriki abil Fääri saari 5:1 võitnud Portugalil on teisena 18 silma.

MMile pääsevad otse vaid alagrupi võitjad, teise koha meeskonnad jätkavad MM-pileti püüdmist play-offi kaudu.

Kõik tänased valikmängud:

A-alagrupp:
Bulgaaria 3 : 2 Rootsi
Prantsusmaa 2 : 0 Holland
Luksemburg 1 : 0 Valgevene

B-alagrupp:
Ungari 3 : 1 Läti
Portugal 5 : 1 Fääri saared
Šveits 3 : 0 Andorra

H-alagrupp:
Belgia 9 : 0 Gibraltar
Küpros 3 : 2 Bosnia ja Hertsegoviina
Kreeka 0 : 0 Eesti