29-aastane poolkaitsja liitus West Hamiga 2015. aasta suvel 12,5 miljoni euro eest ning tegi seejärel imelise hooaja, lüües Premier League'is 12 väravat ning aidates Prantsusmaa koondise kodusel EMil finaali.

Eelmise aasta veebruaris sõlmis Payet West Hamiga uue pikaajalise lepingu, kuid jaanuari alguses teatas klubi peatreener Slaven Bilic avalikult, et Payet ei soovi enam West Hami eest mängida ning nõuab üleminekut.

Kuigi West Hami juhtkond oli valmis Payetist hoiatavat näidet tegema ning teda klubist mitte minema lubama, otsustati koos Biliciga siiski, et meeskonna sisekliima huvides oleks parem, kui prantslasel minna lubatakse. Kosilaseks osutus Marseille, kes tõi oma endise palluri tagasi Lõuna-Prantsusmaale 29 miljoni euro eest.

"Tahaksime avalikult väljendada oma pettumust, sest Dimitri Payet ei näidanud meie klubi ja fännide vastu üles samasugust austust nagu meie tema vastu näitasime, kui sõlmisime temaga viie ja poole aasta pikkuse lepingu," seisis West Hami juhatuse esimehe David Sullivani pöördumises.

"Tahaksin teha selgeks ühe asja: meil ei olnud rahaliselt vajadust oma parimaid mängijaid müüa ning otsus lubada Payetil lahkuda tuli koostöös peatreeneriga ning oli meeskonna sisekliima huvides. Kui aus olla, oleks juhatus tahtnud temast teha elava näite, et ükski mängija pole klubist suurem."