Perez on Pochettinoga koos töötanud alates 2009. aastast, kui argentiinlane asus juhendama Espanyoli. Varem töötas hispaanlane pikka aega Saudi Araabia koondise ja Al Ittihadi klubi juures.

"Mul oli enne Mauriciot 20 erinevat mänedžeri ja ma jõudsin olukorda, kus tahtsin teha midagi muud. Ütlesin Pochettinole, et ta päästis minu karjääri jalgpallis," sõnas 47-aastane Perez väljaandele Football London.

"Ta on väga ebaharilik treener. Näiteks kui ta hakkab oma lepingut klubiga läbi rääkima, siis ta võtab esimesena jutuks oma abiliste kontrahtid. Alles seejärel enda oma. Ta ei pane ennast kunagi esikohale. Uskumatult omakasupüüdmatuma," kiitis Perez.

Hispaanlane meenutas, kuidas Pochettino oli Hispaanias üks esimesi treenereid, kes hakkas arvuti abil mänge analüüsima. "Kui Mauricio alustas, pidi ta kõike ise tegema. Toona polnud nagu praegu, et sul on kümme analüütikut. Ta ostis kaamera ja arvuti ning kalli Sportscode`i analüüsi tarkvara. Maksis selle eest omast taskust 7000 eurot ning saatis inimese koolitusele. Ta oli Hispaanias esimene või teine treener, kes hakkas arvuti abil mänge reaalajas jälgima ja analüüsima," meenutas Perez.