Unitedi jalgpallurid, klubi ametnikud, fännid ja ajakirjanikud olid 1958. aasta 6. veebruaril tagasiteel Meistrite liiga eelkäija Euroopa karikavõistluste mängult, kus inglased viigistasid Belgradi Crvena Zvezdaga 3:3 ja tagasid pääsu poolfinaali.

Õnnetus juhtus Münchenis pärast seda, kui lennuk oli teinud tankimiseks vahemaandumise. Kui lennuk üritas lumiselt hoovõturajalt õhkutõusu, ei saanud ta libeduse tõttu kiirust üles, sõitis piirdeaeda ja süttis põlema. Pardal olnud 44st inimesest hukkus 23, nende hulgas ka kaheksa Unitedi mängijat.

Münchenis olid tol päeval väga keeriulised ilmaolud, sest sadas tihedat lörtsi ja kõik teed olid väga libedad.

Unitedi toonase kuldse põlvkonna mängijatest said surma Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor, Liam Whelan ja päev hiljem haiglas surnud Duncan Edwards, keda peeti oma põlvkonna üheks andekamaks mängumeheks.

Inglismaa koondise ja Unitedi legend Sir Bobby Charlton, kes pääses lennuõnnetusest eluga, on öelnud Edwardsi kohta: "Ta oli ainus jalgpallur, kelle kõrval tundsin end alaväärsena. Mul polnud kahtlustki, et Duncanist oleks saanud kõigi aegade parim mängumees."

ManUtd oli aasta varem tulnud Inglismaa meistriks, kuid suure tragöödia järel lõpetati koduliiga alles üheksandana. Järgmist meistritiitlit tuli suurklubil oodata üheksa aastat.

Sel laupäeval peetakse Manchester Unitedi ja Huddersfield Towni liigamängu eel minutiline leinaseisak.