Liverpool asus kohtumist 42. minutil juhtima, kui tabamuse sai kirja Premier League'i suurim väravakütt Mohamed Salah. Rohkem rünnanud Liverpool ei suutnud aga teist väravat lüüa ning 77. minutil viigistas Wayne Rooney penaltist seisu.

Liverpooli poolel tegi otsustava vea keskkaitsja Dejan Lovren, kes lükkas karistusalas käega selga Evertoni ründajat Dominic Calvert-Lewinit.

Ragnar Klavan tegi Liverpooli ridades kaasa terve kohtumise ning mängis suuremate eksimusteta.

Turniiritabelis hoiab Liverpool 30 silmaga neljandat kohta. Everton on 19 punktiga 10. kohal. Liverpooli ees on ühe kohtumise vähem pidanud Manchester City 43 ja Manchester United 35 punktiga. Kolmas on Liverpooliga võrdse arvu matše pidanud Londoni Chelsea 32 silmaga.

Enne mängu:

Kuna Kameruni keskkaitsja Joel Matip on endiselt vigastatud, on Klavan tänagi ilmselt avavilest alates platsil. Kindel ei saa selles aga olla enne kui koosseisud väljas.

Ajaleht Liverpool Echo ennustab tänaseks algrivistuseks: Mignolet; Gomez, Lovren, Klavan, Milner; Henderson, Can, Coutinho; Salah, Mane, Firmino.

The Guardiani pakkumine erineb kahe mängija võrra: Mignolet; Alexander-Arnold, Lovren, Klavan, Milner; Henderson, Wijnaldum, coutinho; Salah, Firmino, Mane.

Liverpool üritab täna korrata klubi rekordit, püüdes linnarivaal Evertoni vastu oma kaotusteta seeria pikendada 15-mänguliseks. Varasemalt on Liverpool Merseyside'i derbis 15 mängu kaotuseta püsinud ka aastatel 1972 kuni 1978.

Liverpool on tabelis 29 punktiga neljandal kohal, hooaega kahvatult alustanud Everton paikneb 18 silmaga kümnendal real.

Delfi vahendab mängu käiku tekstipõhises otseülekandes.