Rahvusvahelises spordikohtus (CAS) tuleb lähima seitsme päeva jooksul arutlusele juhtum, mille sisuks on City ebaeetiline lähenemine toona veel 15-aastasele Argentina ääreründajale Benjamin Garrele.

Kohtusse pöördus noormehe kasvatajaklubi Velez Sarfield, kelle sõnul rikkus City 2016. aastal noormängijate üleminekureegleid, allkirjastades Garrega lepingu vaid paar päeva pärast tema 16-aastaseks saamist.

Kui CAS City süüdi mõistab, ootab neid tõenäoliselt ees uute mängijate soetamise keeld eesootava suvise ja 2019. aasta jaanuarikuise üleminekuakna jooksul. See oleks aga väga halb uudis Pep Guardiolale, kes oma värskelt Premier League'i tiitli kindlustanud võistkonda paari-kolme mängija võrra tugevdada plaanis.

Süüdi jäämise korral on õigus Cityl otsus edasi kaevata, mis tähendaks protsessi venimist ja päästaks Guardiola jaoks ehk suvise üleminekuperioodi.

City väidab, et klubi käitus igati korrektselt ega näe 15-aastasega läbirääkimistesse astumises mingit vastuolu, kui palluril on olemas Itaalia pass. Velezi väitel lubavad FIFA reeglid alaealisel mängijal klubi vahetada vaid Euroopa-siseselt, mitte väravata Euroopa klubil neid Lõuna-Ameerikast.

CAS-i jõudis juhtum tänu sellele, et FIFA ei võtnud Velezi esialgset kaebust 2016. aasta septembris arutlusele.

Viimastel aastatel on alla 18-aastaste mängijate soetamisel reeglite rikkumise eest üleminekutekeelu saanud FC Barcelona, Madridi Real ja Madridi Atletico.